In het 2e kwartaal van 2018 waren er 16.300 vacatures in de bouwsector. Er zijn veel bedrijven in deze sector die personeel zoeken. Het enorme personeelstekort in de bouw is te wijten aan de toenemende vraag in deze sector. Aanvragen voor nieuwe projecten worden afgewezen omdat het personeel niet kan voldoen aan de vraag. Door dit personeelstekort loopt het aantal vacatures snel op.

Als werkgever wilt u uiteraard zo snel mogelijk uw openstaande bouwvacature vervullen. Maar hoe doet u dit? Hier zijn 5 manieren om uw bouwvacature zo snel mogelijk in te vullen.

1. Wees onderscheidend
Door het grote aantal openstaande vacatures is het lastig om eruit te springen. Het feit dat er zoveel vacatures zijn, maakt het vaak moeilijk om de aandacht van de werkzoekenden naar uw vacature te trekken. Het is belangrijk om op te vallen tussen alle andere vacatures. Zorg voor originaliteit door specifieke, unieke en positieve aspecten van uw bedrijf te promoten.

2. To-the-point
Kom in de vacaturetekst snel ter zake. Werkzoekenden die veel vacatures lezen en op zoek zijn naar de perfecte baan hebben niets aan lange teksten met nietszeggende woorden. Wees direct duidelijk in wat de toekomstige werknemer te wachten staat. Wilt u dat uw werknemer in de weekenden oproepbaar is? Vermeld dat dan. Het zou vervelend zijn als de tijd en investering in een kandidaat verloren gaan door onduidelijkheden die op voorhand voorkomen hadden kunnen worden.

3. Zorg voor zichtbaarheid
Het is belangrijk dat uw vacature opvalt, vooral als het aantal vacatures zo groot is. Zorg ervoor dat u uw vacature niet alleen op een vacaturesite plaatst maar dat u ook de koppeling met social media maakt. Wanneer uw vacature op meerdere plaatsen zichtbaar is, vergroot u het bereik. Zo is de kans groter dat u de juiste kandidaat vindt. Plaats daarnaast niet alleen online maar ook offline. Denk hierbij aan uw lokale of regionale huis-aan-huisblad.

4. Concreet is key
Een vreemde functietitel of een tekst die niet duidelijk het takenpakket omschrijft? Dit zorgt er waarschijnlijk voor dat de potentiële kandidaat geen poging tot sollicitatie doet. De werkzoekende wil weten wat hem te wachten staat. Zorg dat de tekst duidelijk is zodat de kandidaat niet wordt afgeschrikt.

5. Personeel als ambassadeur
De beste ambassadeurs zijn uw eigen werknemers. Zij weten immers als geen ander hoe uw bedrijf in elkaar steekt. Zorg ervoor dat uw werknemers tevreden zijn over hun werkomgeving en dat zij hun positieve beeld over uw bedrijf overdragen aan geschikte kandidaten.

Foto: Pexels

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen