Een week geleden brachten we hier aan de orde wat de impact van het coronavirus zou kunnen zijn op de Nederlandse economie en met name de groei daarvan.

Het Centraal Plan Bureau (CPB) had berekend dat die economische groei zowel dit als volgend jaar gestaag door zou groeien. Maar dan wel in normale omstandigheden, want directeur Pieter Hasekamp van het Centraal Plan Bureau (CPB) maakte daarbij wel meteen de opmerking dat als de verspreiding van het coronavirus niet snel tot staan zou worden gebracht, dit de economische groei negatief zou beïnvloeden.

Verregaande maatregelen

In snel tempo is in de tussentijd gebleken dat het coronavirus niet zomaar een virusje is. Het land wordt zwaar getroffen en dat heeft de overheid gedwongen om verregaande maatregelen te treffen om het virus in te dammen. Naast de oproep van premier Mark Rutte om – waar mogelijk – thuis te werken, zijn alle evenementen tot 6 april verboden. Eigenlijk is het advies gewoon: blijf binnen en mijdt zoveel mogelijk sociaal contact.

Ongewis

Verder gingen scholen eerst niet, maar later toch wel dicht. Ook cafés, restaurants en dergelijke moesten zondagavond ineens hun deuren sluiten. Dus zitten we nu met lege scholen, dichte cafés, lege theaters en concertzalen, lege voetbalstadions en voetbalkantines enzovoorts. Blijft het hierbij of zijn nog meer maatregelen nodig om het virus de baas te worden? Het is een zeer ongewisse tijd… FOTO PIXABAY

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen