Soms heb je van die dagen dat je niet vooruit te branden bent. Misschien ben je tekstschrijver en krijg je ’s ochtends geen woord op het beeldscherm van je computer getypt. Of je werkt in de horeca maar hebt vandaag echt geen zin in die ene vaste gast. Hoe zorg je voor positiviteit en geluk op de werkvloer? Wij hebben 5 manieren om dit te realiseren.

1 – Geef een complimentje
Als een ander gelukkig is, dan heeft dat een positief effect op de rest van zijn/haar omgeving. ‘Wat zit je haar leuk’, ‘Je ziet er goed uit vandaag’ of ‘Wat pak je dat goed aan’ zijn voorbeelden van leuke complimentjes. Denk aan het geluk van een ander, dan krijg je er vaak wat voor terug.

2 – Maak het leuk
Moet je het standaard werk doen waar je altijd zo’n hekel aan hebt? Zorg er dan voor dat je deze taak leuk maakt. Verzin een nieuwe uitdaging of zet een muziekje op. Denk aan het positieve resultaat dat je behaalt als je de taak hebt uitgevoerd of beloon jezelf als je klaar bent. Dit maakt je dagelijkse taken een stuk aangenamer en voorkomt een sleur.

3 – Waardeer je collega’s
Weet je nog dat die ene collega je op dat lastige moment uit de brand heeft geholpen? Of herinner je nog het moment dat iemand wat taken van je overnam omdat je het zo druk had? Waardeer je collega’s. Misschien kunnen jullie niet altijd samen door een deur maar vaak kun je ze enorm waarderen. Sta hier eens wat vaker bij stil.

4 – Voldoening
Haal zoveel mogelijk voldoening uit je werk. Denk eens wat vaker aan het resultaat dat je hebt behaald en de groei die je hebt doorgemaakt. Het is belangrijk om stil te staan bij succesmomenten zodat je weet waartoe je in staat bent. Wie weet wat je allemaal nog meer kunt bereiken.

5 – Een momentje voor jezelf
Hoe gezellig je collega’s ook kunnen zijn, soms heb je even wat rust nodig. Ga eens een rondje wandelen in de pauze of lunch eens alleen. Wanneer je genoeg tijd neemt voor jezelf zal je de momenten met je collega’s meer kunnen waarderen.

Foto: Pexels

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen