Werkgevers staan te springen om creativiteit bij het personeel. Het verhoogt namelijk de productiviteit én de meest innovatieve ideeën komen dan naar boven. Creativiteit maakt de werknemers zelf ook gelukkiger. Deze drie tips helpen je met buiten de hokjes te denken. Word gelukkiger op de werkvloer.

Fysieke activiteit leidt tot mentale activiteit. Voor resultaat hoef je geen uur te gaan rennen, uit onderzoek blijkt dat je zelfs met een korte wandeling je creativiteit met 60% verhoogt. Een goede reden om achter je bureau vandaan te komen dus.

Brein
Hoewel velen van ons de meeste tijd naar een scherm kijken, is het beter voor je om eens met de hand te schrijven. Door met een pen te schrijven stimuleer je het brein meer. Dit zorgt ook nog eens voor meer orde in de bovenkamer.

Krabbelen
De meesten kunnen niet stilzitten zodra ze aan de telefoon hangen. Misschien zie je wel regelmatig collega’s ijsberen. Als je een vaste telefoon gebruikt, gaat dit wat lastiger. Een oplossing is om dan te krabbelen. Het maakt niet uit hoe groot of hoe mooi de tekening is. Tekenen maakt vrolijk, gaat verveling tegen en stimuleert de verbeeldingskracht.

Mocht je baas er nou naar vragen, kan je gewoon vertellen dat je de productiviteit aan het verhogen bent.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen