De horeca kent gouden tijden. Al sinds 2013 is er een stijgende lijn te herkennen in de omzetgroei van de horeca. De warme zomer van 2018 heeft geleid tot overvolle terrassen waardoor de omzet uiteraard niet achterbleef. Deze groei zet ook in 2019 door. De vraag is alleen: hoelang nog?

Genieten
De periode van de Kerst- en Nieuwjaarsborrels is, naast de warme zomermaanden, waarschijnlijk de beste tijd voor de horeca. Wellicht herkent u het zelf ook? Tijdens de feestdagen gezellig met de familie uit eten. De Nieuwjaarsborrel met het personeel die in het drukbezochte, plaatselijke restaurant plaatsvindt. De horeca staat voor gezelligheid, lekker eten, drinken en samen genieten. Iets wat we sinds we uit de recessie zijn maar al te graag doen. Dag in, dag uit wordt er door de horecatoppers gezwoegd om ons te voorzien van de lekkerste gerechten en de ultieme ambiance. Zelfs met de feestdagen staan deze hardwerkende mensen voor ons klaar.

Dreigend tekort
Het gaat de laatste jaren zo goed met de horecasector dat restauranteigenaren met de handen in het haar zitten. Er is een enorme vraag naar hardwerkend, vakbekwaam personeel. Honderdduizenden horecavacatures staan open om het liefst zo snel mogelijk vervuld te worden. Eind juni in 2018 telde het CBS 251.000 vacatures in de horeca. Hier is een groei geconstateerd van 16.000 vacatures ten opzichte van het 1e kwartaal van dat jaar. Het aantal openstaande vacatures blijft stijgen. Zolang deze vacatures niet worden ingevuld, zijn restaurants genoodzaakt om hun openingstijden te beperken en wordt er meerdere malen ‘nee’ verkocht wanneer mensen een tafeltje willen reserveren. Als men wil blijven genieten, zullen de horecavacatures snel moeten worden ingevuld. Vul uw vacature deze maand nog in, dan is uw personeel op tijd klaargestoomd om de volle terrassen aan te pakken. Dan kunt u net als uw gasten met een gerust hart achterover leunen.

Foto: Pixabay

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen