Ja, het kost je tijd en nee, het levert je niets op. Tenminste, geen geld. Toch zitten er erg veel voordelen vast aan vrijwilligerswerk doen. En dat zijn niet alleen lachende gezichtjes.

Meer dan de helft van de Nederlandse jongeren verrichten minstens eens per jaar vrijwilligerswerk. Het blijkt zelfs dat de jongeren zich vaker gratis inzetten dan volwassenen. Zo zet bijna 60 procent van de 15- tot 18-jarigen zich in, tegenover de 49 procent van de 25-plussers.

Bonuspunten
Vrijwilligerswerk hoeft niet dagelijks of wekelijks verricht te worden om resultaat te laten zien. Een keer in het jaar kan al genoeg zijn. Door even met een collectebus rond te lopen of je in te zetten voor een bepaalde groep, sta je al snel met beide benen in de maatschappij. En dat staat goed op je CV. Je toekomstige baas ziet dat jij je meer inzet dan alleen voor betaald werk. Help je in de zorg of bij een jeugdvereniging? Dan krijg je bonuspunten omdat je goed met kinderen om kan gaan, leiding kan geven of erg zorgzaam bent. Ook daar kijken werkgevers tegenwoordig naar. Buiten het feit dat vrijwilligerswerk leuk is om te doen, geeft het je vaak ook recht op extra vrije dagen. Of het nu gaat om trainingen of meegaan op zomerkamp: veel werkgevers kunnen en mogen niet zomaar nee zeggen tegen een verzoek tot verlof. Wel kunnen ze zeggen dat je gedeeltelijk mee moet betalen.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *