De horeca blijft het goed doen. Al bijna zeven jaar neemt de omzet van de horeca in Nederland toe. Dat was ook weer zo in het laatste kwartaal van vorig jaar.

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van de drie maanden daarvoor. Voor heel 2019 is de omzetgroei van de horeca uitgekomen op 3,8 procent, zo heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekendgemaakt.

Fastfoodrestaurants

Eet- en drinkgelegenheden, waaronder restaurants, fastfoodrestaurants, kantines, catering en cafés, draaiden in het vierde kwartaal van 2019 1,7 procent meer omzet dan een kwartaal eerder. Daarmee groeit de omzet van eet- en drinkgelegenheden al meer dan vier jaar op rij.

Met 2,6 procent nam de omzet van fastfoodrestaurants (zoals cafetaria’s, lunchrooms, snackbars en eetkramen) het sterkst toe.

Logies

De omzet van logiesverstrekkers steeg met 1,2 procent toe in vergelijking met een kwartaal eerder. De omzet van overige logiesverstrekking (waaronder vakantiehuisjes en kampeerterreinen) met 1,1 procent, en de omzet van hotels met 1,3 procent.

Vacatures

Overigens kampt ruim een kwart van de horecabedrijven met personeelstekort. Eind vorig jaar kende de horeca 20.500 openstaande vacatures.[l]

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen