Kerstpakket of toch iets anders?

Nu Sinterklaas het land uit is en de feestdagen in zicht zijn, vraagt de werknemer zich af wat dit keer de beloning van de werkgever zal zijn na een jaar lang hard ploeteren. Wordt dit het traditionele kerstpakket, een cadeau (in het Engels heet dat zo mooi een Christmas Gift) of toch iets anders?

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat het de werknemer niets eens zoveel uitmaakt hoe de werkgever hem of haar beloont. De werknemer vindt het veel belangrijker dat er aan het eind van het jaar in elk geval een soort van waardering is. Of dat in de vorm van een kerstpakket is. Een cadeau of een financiële bonus, daar wordt minder waarde aan gehecht. Hoewel iedere werknemer natuurlijk zo zijn voorkeur hierin heeft.

Qua kerstpakket gaat die voorkeur uit naar levensmiddelen die over het algemeen heel goed bruikbaar zijn. Deze hebben meestal een langere gebruiksdatum. Denk daarbij onder andere aan koffie en thee, een potje jam en een zakje chips of nootjes. Een pakket met allerlei luxe dingen of een thema -pakket staat wat minder hoog op het verlanglijstje.

Inhoud
Als het dan toch een pakket is dan vindt de werknemer de inhoud daarvan dus wel belangrijk. Want is dat niet het geval, dan volgt nog wel eens de veelgehoorde klacht: ‘had dan maar een bonus gegeven ter waarde van dit pakket!’. Maar beste werknemer, vergeet niet dat de werkgever waarschijnlijk het beste met je voor had toen het kerstpakket werd uitgekozen

Foto: Pexels

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen