Het is een vraag die vrijwel ieder jaar de kop opsteekt: wat trekken we aan als werkkleding op snikhete dagen zoals we die vorige week beleefden?

Een stratenmaker bijvoorbeeld is daar redelijk vrij in, maar hoe zit dat met mensen die werkzaam zijn op kantoor? Wat kan wel en wat kan niet qua kleding bij extreme hitte?

Dresscode

Het is natuurlijk heel verleidelijk om luchtig gekleed te gaan, maar de algehele stelling luidt: maak het niet te gek. In bepaalde bedrijven gelden dresscodes, dan is meteen duidelijk wat wel en wat niet geoorloofd is. Op plekken waar dit niet van toepassing is, is de kledingkeuze aan de werknemer zelf.

Korte broek

Over het algemeen geldt: draag geen kleding die afleidt bij je collega’s. Anders gezegd: doe niet alsof je op vakantie bent. Voor de heren: een lage V-hals kan, maar laat dat borsthaar achterwege. Een korte broek kan ook, maar dan wel tot aan de knie. Bij voorkeur dichte schoenen.

Voor de dames is een jurkje of rokje natuurlijk ideaal bij hoge temperaturen, maar maak het niet te gek. Het ondergoed moet niet zichtbaar zijn als je zit! Verder is een decolleté prima, maar houdt het wel bescheiden. Zichtbare bh-bandjes? Beter van niet! Net zoals het beter is dat het niet te vaak snikheet is als je moet werken… FOTO SHUTTERSTOCK

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen