Nog even en dan zit 2018 er al weer op. Maar eerst is daar natuurlijk december nog, dé feestmaand bij uitstek, te beginnen met het heerlijke avondje op 5 december of op een van de dagen daar omheen. Heel wat mensen houden vast aan het vieren van Sinterklaas, ondanks het feit dat dit feest steeds meer aan populariteit lijkt in te boeten ten opzichte van Kerstmis.

Niet alleen thuis, maar ook bij bedrijven staat de viering van Sinterklaas toch nog wel steeds op de agenda. Ongeveer een vijfde van de bedrijven houdt deze traditie in ere. Vaak gaat het dan om kleine ondernemingen, in firma’s met veel werknemers is het vaak wat moeilijker te organiseren.

Personeelsvereniging
Overigens blijft zo’n Sinterklaasviering vaak ook alleen beperkt bij een door de personeelsvereniging te organiseren middag voor de jonge kinderen van de werknemers. Vanzelfsprekend zijn Sinterklaas en enkele zwarte pieten daar dan ook van de partij. Naast pepernoten en ander snoepgoed is er voor elk kind een cadeau.

Gedicht
Natuurlijk kan er ook een middag of avond georganiseerd worden voor directie en personeel zelf, waarbij cadeau’s worden overhandigd volgens het aloude lootjes trekken. Al dan niet vergezeld van een ludiek en/of passend gedicht…

Foto: Pixabay

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *