December is begonnen en daarmee dus ook de feestdagen rond Kerstmis en Oud en Nieuw. Maar eerst is er natuurlijk nog het heerlijke avondje, dat op 5 december of op de dagen daar omheen wordt gevierd. En dat ondanks het feit dat de Kerstman het qua populariteit al lang lijkt te hebben gewonnen van Sinterklaas.

Ook in diverse bedrijven wordt jaarlijks het Sinterklaasfeest gevierd. Dat lijkt de laatste jaren over de hele linie wel wat terug te lopen. Geschat wordt dat het gaat om ongeveer 20 procent. Voor een bedrijf met heel veel werknemers is het ook wel een hele onderneming om dat goed te organiseren. In middelgrote en kleine bedrijven is dat vaak wat makkelijker.

Personeelsvereniging
Soms blijft het dan overigens bij een door de personeelsvereniging te organiseren middag voor de jonge kinderen van de werknemers. Daarbij zijn Sinterklaas en enkele Pieten uiteraard ook van de partij. Naast pepernoten en ander snoepgoed is er voor elk kind een cadeau. Het is daarbij overigens niet uitgesloten dat eigen personeel in de huid kruipt van Sint en zijn Pieten.

Lootjes
Natuurlijk kan ook een middag of avond georganiseerd worden voor directie en personeel zelf, waarbij volgens aloude traditie het ene personeelslid een gedicht maakt en een bijpassend cadeau verzint voor de persoon die tijdens het lootjes trekken op zijn papiertje stond. Verder kan ter gelegenheid van Sinterklaas ook een avondje uit georganiseerd worden, waarbij het gezellige samenzijn de boventoon voert en de cadeaus achterwege blijven.

Schoorsteen
In bijzondere gevallen verschijnt de sint samen met zijn pietermannen op 5 december op kantoor om cadeautjes aan het personeel uit te delen. Dat presentje kan trouwens ook zomaar eens een dag later via de schoorsteen op je bureau belanden…

Foto: Pixabay

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen