Afkortingen, percentages en vreemde termen, veel loonstroken zijn in een soort hocus pocus veranderd. Vaak is het een hele puzzel om te kijken of salarisstroken wel kloppen. Dat kan en moet makkelijker, volgens salarisverwerker Timeflex.

Daarom start Timeflex een meldpunt voor onbegrijpelijke salarisstroken, kloptmijnloon.nl. Op de site kunnen loonstroken ingezonden worden. Deze worden dan gecheckt en van advies voorzien. Timeflex wil uiteindelijk met de papieren naar de politiek stappen, er moet iets veranderen volgens hen.

Onduidelijkheid
Vaak is er veel onduidelijkheid over de verschillen tussen het bruto- en nettoloon. Op de loonstroken is er wel te zien welk bedrag er van het loon afgaat, maar niet waarvoor. Vele mensen denken daardoor dat het bedrag onderaan het papiertje wel zal kloppen, maar dat hoeft dus helemaal niet.

Check
Loonstroken checken loont! Uit een onderzoek in 2016 bleken honderden, misschien zelfs duizenden, mensen gedupeerd te zijn door fouten op loonstroken. Zo liep iemand €7.500, – aan vakantiegeld mis.

Naast het nieuwe meldpunt van Timeflex, heeft vakbond CNV nog een handige tool om alles op je loonstrook te controleren. Zo loop je niets meer mis.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen