Last van zware ogen, een wazig beeld en signalen pak je eigenlijk niet meer op. Tussen 14.00 uur en 15.00 uur is het vaak zover; een inkakmoment. Iedereen heeft wel eens last van een middagdip maar op kantoor is het wel erg vaak raak. Nu is een dutje op de werkvloer natuurlijk niet gepast, dus hebben we hier een aantal tips om het moment van zwakte te voorkomen.

Dit is natuurlijk een open deur, maar zorg voor voldoende nachtrust. Hiermee gaat je energiepeil omhoog en de kans op een middagdip omlaag. Zorg vervolgens voor een goede bodem. Met een stevig ontbijt vol energie, koolhydraten en proteïnen maak je een echte kickstart.

Snacks en lunch
Zorg voor een lichte lunch en bewaar die laatste boterham nog even. Die kan je veel beter gebruiken om te eten wanneer je je voelt inkakken. Met een gezonde, suikervrije snack zorg je er trouwens voor dat je tussendoor ook energie krijgt en niet met een rommelende maag achter je computer zit.

Frisse geuren
Met een munt- of rozemarijnplant vrolijk jij niet alleen je kantoor op, het brengt ook nog een erg lekkere geur met zich mee. En laat nou juist die geur energieopwekkend zijn. Een goede reden dus om af en toe met je gezicht in de kantoorplant te hangen.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen