SINT-MAARTENSDIJK – Je brengt het grootste deel van je leven door op de werkvloer. Het is dus belangrijk dat je werk hebt waaraan je plezier beleeft. In de rubriek ‘Op de werkvloer’ gaan wij in gesprek met mensen die van hun baan houden. Dit keer: werkvoorbereider/planner David Joppe.

DOOR JOHAN WAGENMAKERS

De 52-jarige David Joppe uit Sint Maartensdijk is werkvoorbereider/planner bij Nestaan Holland in Tholen.

“Na 23 jaar teamleider/planner bij een ander bedrijf te zijn geweest was ik op zoek naar een andere uitdaging. Ik was op een leeftijd dat een switch maken nog net kon en zo ben ik sinds juli 2019 hier werkzaam,” vertelt hij. “Ik heb het goed naar mijn zin en heb goede collega’s. We zitten meestal met twee of drie man op onze afdeling.”

Schakelen

“Het plannen en regelen was ik al wel gewend, maar vooral de diversiteit hier vind ik leuk. Het snel nog iets moeten regelen en oplossingen zoeken. De lijnen zijn kort en geen dag is hetzelfde. Dan ben je daar mee bezig, dan doe je dit en dan doe je dat. Je bent constant aan het schakelen.”

David heeft als opleiding Mavo gehad, is begonnen in de uienproductie, heeft als grondwerker gewerkt om daarna de overstap te maken naar stoffeerder. “Bij mijn vorige baas ben ik doorgegroeid naar planner en teamleider en dat werk beviel mij wel,” zegt hij die om zichzelf een beetje fit te houden in zijn vrije tijd aan wandelen doet en regelmatig op de racefiets stapt. “Als het enigszins kan kom ik op de fiets naar mijn werk.”

Divers

Zijn werkzaamheden bij Nestaan Holland zijn inderdaad heel divers. “Als we een order binnen krijgen, kijk ik wat we moeten maken, wat daarvoor nodig is en wanneer het geleverd moet worden,” legt hij uit. “Zo zorg ik er voor dat de mengerij voorzien wordt van de juiste grondstoffen om het product te maken. Mijn collega’s in de fabriek gaan dan aan de slag om het juiste product te maken.”

Als het product klaar is dan heeft David daar weer andere werkzaamheden aan. “Dan meld ik het gereed, label de bestelling, maak de opdracht om het te laden en zorg voor de juiste vrachtbrieven. We leveren door geheel Nederland en België, veelal met onze eigen auto’s terwijl de producten vanuit Tholen de hele wereld overgaan. Sommige orders gaan met een bodedienst mee of worden afgehaald,” gaat David verder.

Uitdagend

Daarnaast houdt David onder meer nog de voorraden bij, controleert hij papieren van leveringen en maakt certificaat-analyses. Ook mensen die zich aan de balie melden worden door David geholpen.

“Dan ben je met iets anders bezig, maar help je eerst degene die zich meldt om iets te lossen of af te halen. De dagen vliegen gewoon om. Als alles loopt dan is het wat rustiger, maar vaak is de vraag of er nog iets bij kan of een productie naar voren halen of naar achteren doen, al voldoende om de planning om te gooien. Dat snel schakelen is wat het werk zo leuk en uitdagend maakt,” zegt een enthousiaste David tot slot.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen