Relatie op je werk Denk er goed over na

Het kan zomaar gebeuren: je wordt verliefd op een collega op je werk. Is dat vreemd? Nou nee, eigenlijk niet! hebben jullie allebei een fulltime baan, dan zie jullie elkaar toch zeker zo’n acht uur per dag. Dus zo onlogisch is het niet!

Maar hoe doen we dat als deze liefde tot een relatie leidt? Je spreekt mogelijk met elkaar af deze relatie p het werk verbogen te houden. Maar besef wel dat het gedrag naar je geliefde wellicht op gaat vallen bij de overige collega’s op kantoor, ook al denken jullie misschien zelf dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen. je moet beide wel heel sterk in je schoenen staan wil je dit verbogen houden. Immer, alles moet stiekem.

In de gaten

Misschien is het beter om het maar gewoon niet te verzwijgen en de collega’s op de hoogte te brengen van jullie liefde voor elkaar. Besef dan wel dat jullie – zeker in het begin – nog meer in de gaten gehouden zullen worden. Het is belangrijk je andere collega’s niet te ‘laten vallen’. Behandel ze zoals je dat deed voor jullie knuffelberen van elkaar werden. En besef te allen tijde dat je niet in de bioscoop zit, maar gewoon aan het werk bent en dat er door je werkgever iets van je verwacht wordt.

Adder

Is de relatie eenmaal openbaar, dan zit er nog wel een grote adder onder het gras. Een relatie kan namelijk ook weer eindigen. Dat kan op een fijne manier zijn, maar net zo goed op niet zo prettige wijze. Knoop dat goed in je oren als je naast geliefden ook nog een collega’s op het werk bent. Want komt er onverhoopt een einde aan de relatie, jullie zitten nog wel steeds aan elkaar vast als werkcollega’s…

 

FOTO: SHUTTERSTOCK

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen