Steeds meer mensen vinden een baan. Ons land telde begin december vorig jaar meer dan 9 miljoen mensen met betaald werk.

In de praktijk vonden in de laatste drie maanden van 2019 gemiddeld 17.000 personen een baan. Het aantal werklozen daalde in die drie maanden met gemiddeld 7.000 per maand om in december uit te komen op 302.000. Het gaat hier om personen die recentelijk naar werk hebben gezocht en direct beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) registreerde het UWV eind 2019 in totaal 223.000 lopende WW-uitkeringen. Het aantal WW-uitkeringen van 50-plussers nam af met ruim 20 procent ten opzichte van eind 2018.

Direct

Na het eerste kwartaal van 2014, nu dus bijna zes jaar geleden, is het aantal werkenden in ons land vrijwel onafgebroken gestegen. Tegelijkertijd daalde lange tijd daalde de werkloosheid. Alleen in het tweede en derde kwartaal van 2019 nam het aantal personen zonder baan iets toe. Dit kwam met name doordat mensen die eerder niet actief waren op de arbeidsmarkt werk gingen zoeken. Zij die niet meteen aan de slag konden, telden mee in de werkloosheidscijfers. Eind 2019 kwam hier verandering in omdat meer mensen die toetraden tot de arbeidsmarkt direct aan de slag konden en een kleiner deel van de bevolking werkloos werd. FOTO SHUTTERSTOCK

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen