Het is bijna nauwelijks voor te stellen na de lange hete zomer en het fraaie najaar, maar volgens de kalender begint op 1 december toch echt de meteorologische winter. En of dit een strenge winter wordt of niet, je kunt er beter maar goed op voorbereid zijn.

Dat de avonden en nachten frisser worden is je waarschijnlijk zelf ook al opgevallen. Het woord gevoelstemperatuur is ook al weer gevallen, net als ‘kans op nachtvorst’. Weeronline heeft onderzocht of er op basis van weerspreuken een zinvolle voorspelling gedaan kan worden over de komende winter. Op basis van statistiek uit het verleden blijkt dat er soms wel degelijk een kern van waarheid in deze spreuken zit. De weerspreuken neigen in grote lijnen naar een zachte en onstuimige winter.

Maatregelen
Maar hoe dan ook, je kunt maar beter tijdig je maatregelen getroffen hebben mocht deze bewering niet helemaal op waarheid berusten. Zitten de winterbanden al op je auto? Verwarming van je voertuig gecheckt? IJskrabber binnen handbereik? En het flesje anti-vriesspray, waar lag dat ook weer?

Handschoenen
Op de fiets naar je werk? Zorg voor genoeg warme kleding en een paar dikke handschoenen, een sjaal of een muts. Controleer je voor- en achterlicht omdat de duisternis voeg invalt. Maak dat je goed zichtbaar bent in het verkeer!

Foto: Pixabay

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *