Wat tot voor enkele weken ondenkbaar was, is keiharde werkelijkheid geworden. Het in China ontstane coronavirus heeft Nederland in een crisissituatie doen belanden.

Om het virus in te dammen wordt sociaal contact zoveel als mogelijk afgeraden, zijn zowel kleine als grote evenementen tot 1 juni afgelast.

Norm

Files zijn er niet of nauwelijks, omdat thuiswerken de norm is geworden. Dat wil zeggen: voor wie überhaupt nog werk is en voor wie thuis kan werken. Een stratenmaker kan die stenen immers niet in zijn eigen huis leggen. Om maar eens wat te noemen.

Kinderen

Omdat ook alle scholen tot nader order dicht zijn, hebben de thuiswerkers met kinderen ook hun kroost daarbij over de vloer. Dat vraagt dan ook nog eens om een creatieve manier van werken. De scholen hebben daarnaast online onderwijs geïntroduceerd en het kind heeft daarbij natuurlijk af en toe wat hulp nodig. In overleg met de werkgever kan de thuiswerker – wanneer dit tot de mogelijkheden behoort – ook op een ander tijdstip dan op de gebruikelijke uren zijn werkzaamheden verrichten. FOTO SHUTTERSTOCK

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen