Wapen je tijdig tegen Koning Winter

Nu de wintertijd is ingegaan, de dagen korter worden en vooral de avonden en nachten frisser, kun je wel eens voor verrassingen komen te staan als je ’s morgens in alle vroegte naar je werk moet. Het is juist de kunst deze verrassingen voor te zijn.

Zo gauw op de radio of televisie gesproken wordt over kans op nachtvorst of ijzel en sneeuw en je moet dan nog maatregelen nemen, dan ben je eigenlijk al te laat. Want die winterbanden op je auto, dat had je al eerder kunnen regelen. Ben op je hoede hiervoor als de temperatuur zo richting de 5 graden begint te zakken. Controleer ook of de verwarming van je auto goed werkt.

En waar had je die ijskrabber en het busje anti-vriesspray ook alweer gelaten? ergens achterin de auto gegooid? Weet waar deze spullen liggen op het moment dat je ze nodig hebt!

Handschoenen

Verplaats jij je op de fiets naar het werk? Zorg dan ook tijdig voor voorzorgsmaatregelen bij invallend winterweer. Check je banden en je voor- en achterlicht, zeker nu het ’s morgens langer donker is en ook aan het eind van de middag de schemering al vroeg invalt.

Ben ook met je kleding op tijd ingesteld voor de winter. Een warme jas is sowieso een must en voorkom dat je op het laatste moment nog op zoek moet naar een paar dikke handschoenen, een sjaal of een muts. Dat laatste is ook geen overbodige luxe wanneer je met de bus of de trein naar je werk reist en op de halte of perron moet wachten op je aansluiting.

Schoenen

Tot slot: let ook op je schoeisel. Stevige laarzen voorkomen bijvoorbeeld koude voeten en schoenen met reliëfzolen geven je een betere grip bij ijzel en sneeuw. Dus wees er op tijd bij en zorg ervoor dat je goed gewapend de strijd aangaat met Koning Winter.

 

FOTO: SHUTTERSTOCK

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen