Wandelen of lopen door de mooie natuur, zwemmen, voetballen, handballen. In wedstrijdverband of recreatief? Bewegen en actief bezig zijn is hoe dan ook goed voor het lichaam.

Maar hoe doe je dat met een fulltime baan en al dan niet in combinatie met een groot gezin? In het weekend? Kan natuurlijk, maar misschien is je drukke sociale leven dan wel een belemmering waardoor sporten en bewegen of dat bezoekje aan de sportschool er (weer) bij inschiet. Terwijl je wekelijks toch dat stukje bewegen nodig hebt om lijf en leden gezond te houden.

Oplossing

Het kan helpen als je een fulltime baan hebt waarbij je vanzelf al veel in beweging bent. Dat is dan een aardige bijkomstigheid. Anders wordt heet wanneer je een kantoorbaan hebt waarbij jij je werk vooral of uitsluitend zittend verricht. Heb je daarnaast ook nog eens behoorlijke lange reisuren qua woon werkverkeer, dan is de ruimte om te sporten zeer beperkt aanwezig. In dat geval moet een passende oplossing gevonden worden.

Planning
Een strakke planning helpt daarbij. Onthoud dat het geen verplichting is om elke dag een uurtje of wat dan ook te sporten. Na het avondeten een stevige wandeling van een half uurtje is ook een vorm van bewegen die ertoe doet. FOTO PIXABAY

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen