werken in het weekend heeft zo zijn voor- en nadelen

Werken in het weekend?

Voor de een de gruwel, de ander trekt zijn schouders er bij op. Weekendwerk heeft zo zijn voor- en nadelen. Daarbij komt dat het in bepaalde bedrijfstakken onoverkomelijk is dat je ook op zaterdag en zondag werkt. Denk alleen maar even aan ziekenhuizen, beveiliging of politie.

Een van de voordelen is dat werken in het weekend over het algemeen best wel aardig betaald en vaak is bij werken op zondag ook nog eens sprake van een toelage voor zondagswerk.

Bovendien ben je doorgaans na een werkweekend een paar dagen vrij, terwijl anderen juist aan hun werkweek beginnen. En ben je niet zo van de familiefeestjes of de etentjes in het weekend, dan heb je in dit geval een heel goed excuus om die een keer aan je voorbij te laten gaan.

Combineren

Werken in het weekend is ook prima te combineren met een studie of een gezin. Als je partner bijvoorbeeld op zaterdag werkt, heeft hij of zij vaak de mogelijkheid om doordeweeks een dag thuis te blijven voor het gezin. Op deze manier ervaar je minder stress met het zoeken van geschikte kinderopvang.

Mensen

Werk je alleen in het weekend als bijbaan? Besef dat hierin vaak de leukste banen te vinden zijn. Je bevindt je meestal midden tussen de mensen: bijvoorbeeld in een restaurant, in een café, in een attractiepark of in een winkel.

De werkzaamheden zijn diverser en je hebt veel meer mogelijkheden om even een praatje te maken. Doordeweeks op een kantoor is dat toch anders.

Extra’s

Weekendwerk is natuurlijk ook aantrekkelijk naast een vaste baan. Werk je doordeweeks bijvoorbeeld parttime en wil je graag iets extra’s verdienen?

Kijk dan eens uit naar een leuke baan op zaterdag of zondag. Zo loopt je bankrekening al snel wat voller en kun je toch die leuke vakantie boeken die er anders niet inzit!

FOTO SHUTTERSTOCK

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen