Wat zijn de rechten en plichten van een zwangere vrouw op de werkvloer? Dat zijn er meer dan zij zelf vaak weten. Dat blijkt uit een onderzoek dat 24Baby onlangs uitvoerde.

Uit een rondvraag onder bijna 2.500 respondenten is gebleken dat ruim 90 procent van de vrouwen niet goed op de hoogte is van de rechten en plichten rondom zwangerschap op de werkvloer. Dat komt overigens mede omdat werkgevers dit ook niet altijd weten.

Bed

Een opvallend recht van een zwangere vrouw op de werkvloer is, zo meldt 24Baby, een plek waar zij even kan gaan liggen wanneer daar behoefte aan is. Denk daarbij aan een bed of een bank. Deze uitrustplaats moet zich op een afsluitbare locatie bevinden.

Extra pauze

Verder behoort onder andere een extra pauze tijdens een werkdag tot de mogelijkheden. Tijdens de zwangerschap mag een vrouw maximaal een achtste deel van haar werktijd aan extra pauze opnemen. Deze tijd hoeft door de werkgever niet doorbetaald te worden, maar ook niet worden geweigerd. De extra pauzes hoeven later ook niet ingehaald te worden.

Checklist

Wil je weten wat je rechten en plichten als zwangere vrouw op de werkvloer zijn? Bekijk dan de checklist: www.24baby.nl FOTO SHUTTERSTOCK

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • 22 maart, 2022

    Graag ontvang ik een prijs voor het plaatsen van een vacature

    Geplaatst door
    pim van bezooijen